Daniel Gazda käynnisti Ilveksen kirin kolmannessa erässä, mutta se oli laiha lohtu. Kuva: All Over Press

Vaikeudet jatkuvat: Tappara hävisi SHL-vastustajalle – Ilves oli huonompi puolestaan Sveitsissä

Roope Määttä |

Nokia Arenan isäntien vaikeudet eurojäillä jatkuvat.

Tappara pelasi vuorostaan kotiottelun lauantaina, kun se taipui Färjestadille maalirikkaassa ottelussa tennisnumeroin 4–6. Vierailija oli edennyt jo 0–3-johtoon, mutta Rikard Gröndborgin miehistö nousi kolmella pikaosumalla tasoihin toisessa erässä.

Lopulta viime kaudella SHL:n runkosarjan voittanut vastustaja oli kuitenkin liikaa. Tapparalta maalinteossa onnistuivat toisen erän seitsemännellä minuutilla ylivoimalla iskeneet Aleksi Mustonen sekä Julius Mattila, 3–3-tasoitusmaalin tehnyt Kristian Tanus sekä kolmannessa erässä tilanteeksi 3–4 kaventanut Petteri Puhakka.

Tappara on CHL:ssä vasta sijalla 16 pelattuaan neljä ottelua. Färjestad puolestaan johtaa sarjaa.

Ilves ei onnistunut Genevessä

Ilveksen lähtö otteluun oli paikalliskilpailijan tavoin heikko. Toisen erän jälkeen hallitseva mestari Servette johti ottelua Tommi Niemelän suojatteja vastaan jo maalein 3–0. Tupsukorvien miehistö alkoi kuitenkin saada onnistumisia kolmannessa erässä.

Daniel Gazda kavensi lukemiksi 3–1, jonka jälkeen toisen osumansa iskenyt isäntien hyökkääjä Josh Jooris kuitenkin kaatoi lisää kylmää vettä tamperlaisten niskaan. Ilves pääsi Toni Utusen ja Jens Lööken osumilla vielä maalin päähän, mutta 4–3-tappio ei kartuta pistesaldoa.

Sarjamuotoiseksi alkaneelle sesongille muuttuneessa CHL:ssä on mukana 24 joukkuetta. Ilves on tällä hetkellä neljänneksi viimeisenä pelattuaan niin ikään neljä ottelua. Pudotuspeleihin etenee pistekeskiarvon perusteella 16 parasta joukkuetta.