Manuel Neuerin uskomaton maajoukkueura on ohi. Kuva: All Over Press

Manuel Neuer jättää Saksan maajoukkueen – myös nämä huippunimet vetäytyivät aiemmin kesällä

Miikka Lahtinen |

Saksan ja Bayern Münchenin maalivahti Manuel Neuer on ilmoittanut lopettavansa maajoukkueuran.

38-vuotias maalivahti, joka debytoi A-maajoukkueessa vuonna 2009, voitti 124 ottelua 15-vuotisen uransa aikana. Se nostaa hänet kaikkien aikojen listalla viidenneksi Lothar Matthäusin, Miroslav Klosen, Thomas Müllerin ja Lukas Podolskin jälkeen.

Saksan maajoukkueen kapteenina Neuer toimi kuuden vuoden ajan. Maailmanmestaruutta maalivahti pääsi juhlimaan kertaalleen vuonna 2014.

– Kaikki, jotka tuntevat minut, tietävät, että tämä ei ollut helppo päätös. Meillä on ollut paljon ylä- ja alamäkiä yhdessä, ja voitto vuoden 2014 MM-finaalissa Argentiinaa vastaan ​​Maracanassa oli tietysti paras hetkeni Saksan paidassa.

– Kun mietin kansainvälistä uraani, olen ylpeä ja kiitollinen, että olen voinut jakaa kentän joukkuetovereideni kanssa ja käyttää myös kapteenin käsivarsinauhaa kuuden vuoden ajan.

– Haluan kiittää DFB:tä, henkilökuntaa, joukkuetovereita ja faneja heidän tuestaan ​​niin hyvinä kuin huonoinakin aikoina, Neuer kirjoitti Instagramissa.

Neuerin lisäksi myös Toni Kroos, Thomas Müller ja Ilkay Gündogan lopettivat maajoukkueuransa tähän kesään. Kroos päätti samalla koko pelaajauransa.