Marko Anttila teki viime kaudella 13+14=27 tehopistettä. Kuva: All Over Press

Mörköjä nyt kaksi? Marko Anttila on pidempi: “Se tuli tuossa mitattua”

Roope Määttä |

HELSINKI. Konkarihyökkääjä haluaa voittaa. Mörköjä on kopissa nyt toinenkin, mikä takaa raskaan sarjan kilpakumppanin myös harjoituksissa.

Kärpät on pelannut kuusi kauteen valmistavaa ottelua, joista se on voittanut puolet. Marko Anttilan mukaan joukkue on harjoitellut paitsi hyvin myös oikein.

– Luottavainen kutina tässä kohtaa. Saatu erikoisosaamista tuloksentekoon, mikä viime vuonna jäi vähän uupumaan ihan loppumetreillä. Tuloksentekorintama oli suhteellisen kapea, Anttila toteaa Atleetille jatkaen:

– Siltä on ainakin näyttänyt, että se on vähän laajentunut ja useamman harteilla. Joukkue on hyvässä kunnossa.

Elokuun puolivälin paikkeilla Kärpät tiedotti hankkineensa kaksimetrisen ja yli satakiloisen Austin Rueschhoffin AHL:stä (lue uutinen).

– Olen ainakin pidempi, se tuli tuossa mitattua jo. Ehkä hän on vähän voimakkaampi – vahva kaveri. Tietysti hänkin on rightin puolen hyökkääjä, että ollaan aika samanlaisia. Yritetään sparrailla toisiamme, Anttila virnistää.

Voitontahtoa riittää

Edellisen sesongin jälkeen 39-vuotias hyökkääjä pohti uransa jatkoa. Hän sanoo havahtuneensa ”pienen happihyppelyn” aikana siihen, että palo pelata ja voittaa on tallella, eikä ehkä katoa ikinä.

– Kroppa oli myös sitä mieltä,  että tässä vielä pystyy pelaamaan. Se oli ehkä suurin syy, miksi päädyin ratkaisuun, että jatkan vielä – kroppa sai palautua ja tulla kivuttomaksi.

Ensimmäistä kertaa Oulussa kapteenin roolissa pelaava Marko Anttila on otettu päästessään kipparoimaan joukkuetta. Kiekkoilija mainitsee Atte Ohtamaan, Lasse Kukkosen ja Jari Viuhkolan.

– Aika kovia pelaajia ollut edellä, niin onhan se hienoa olla siinä roolissa tällä kertaa. Sama kapteenisto kuin viime kaudella, mutta vähän ehkä roolit muuttuneet. Yhdessä sitä hoidettiin silloin, ja niin tehdään nytkin, raamikas hyökkääjä toteaa.

Anttilalla ja Kärpillä Liiga-kausi alkaa ensi viikon tiistaina vierasottelulla Sportia vastaan.