Kuva: All Over Press

Maanantain Päivän vedoissa Serie A ja Ylivieskan ravit

Toimitus |

Viikon alkuun lähdetään katsomaan italialaista jalkapalloa nousijajoukkue Parman kyydissä ja keskitytään tarkoin kotimaiseen hevosurheiluun, kun Ylivieskan ravit löytyvät mielenkiinnon kohteista.

Parma Calcio 1913 rankattiin Atleetin kausisimulaatiossa Serie A:n kahdeksanneksitoista (lue lisää). Heti kauden ensimmäisessä ottelussa Parma pelasi pirteästi halliten tapahtumia seitsemänneksi rankattua Fiorentinaa vastaan. Tuloksena oli 1-1 -tasapeli. Tämän jälkeen Gialloblu kaatoi kovan AC Milanin kotonaan 2-1.

Viimeisessä ottelussaan ennen maajoukkuetaukoa joukkue taipui johtoasemasta Napolille vieraissa 2-1 pelattuaan alivoimalla viimeiset 20 minuuttia ja luotuaan jopa 2,5 maalia odottamaa.

Parma vaikuttaa alkukauden esitysten perusteella selvästi iskukykyisemmältä kuin mitä ennen kauden alkua arvioitiin. Illan ottelussa rosterista puuttuu viime matsissa punaisen kortin saanut Zion Suzuki, ja se on luettava lieväksi miinukseksi.

Udinese Calcio sijoittui viime kauden Serie A:ssa 15. sijalle ja täksi kaudeksi Atleetti rankkasi joukkueen kaksi pykälää korkeammalle. Udinese on ottanut kauden kolmesta ottelustaan jo seitsemän pistettä, mutta on ollut niissä kaikissa ainakin hitusen onnekas. Tähän otteluun joukkue pääsee ilman merkittäviä poissaoloja.

Alkukauden otteiden perusteella Atleetti arvostaa Parman hieman Udinesea paremmaksi joukkueeksi ja kotiedun turvin sen kuuluu olla kotonaan selvä suosikki.

Atleetin valinta: Parma voittaa ottelun (1X2). Atleetin arvio 49 %.

⭐/⭐⭐⭐

Korkein kerroin: @2,34

Maanantaina tv:ssä: Voit seurata Serie A:ta MTV Katsomon palvelussa. Ottelu alkaa klo 19:30.

Ylivieskan ravit: Kaksi yllättäjää kokeiluun

Ylivieskassa ravataan tänään klo 19:55 alkaen ja Atleetti löysi kaksi Päivän vedot -noston arvoista ideaa. Kumpikaan hevosista ei ole lähtöjensä kuumimpia suosikkeja, joten panokset kannattaa pitää maltillisina. Suosituksena ravien molempiin kohteisiin 25% siitä panoksesta millä panostaisit edellä vihjattuun Parmaan.


Toinen T4-lähtö: Numero 11 Millie De Veluwe on jäänyt yllättävän vähän pelatuksi illan tammavoltissa. Mauri Jaaran suojatti erottuu luokallaan muista 16 hevosen lähdössä. Vain kolme selvästi enemmän pelattua suosikkia pystyy laittamaan Millie De Veluwelle hanttiin, mutta niilläkin tekee tiukkaa, mikäli Villiamin tyttären juoksu onnistuu. Takamatkan voltin vitonen ei ole joskus epävarmalle Millielle kovin paha, koska paalulla on kuusi hevosta ja takamatkan hevoset pääsevät kiihdyttämään rauhallisesti. Peliprosentti on noin 8, kun Atleetin arvio on 18 %.


Neljäs T4-lähtö: Numero 13 Karlakseen sopii lähes tismalleen sama perustelu kuin Millie De Veluween. Vastassa on 15 valjakkoa ja suuria ylimääräisiä mutkia 7-vuotias ei matkalla kestä, mutta kaiken onnistuessa Karlas voi olla lähtöönsä ylivoimainen peli. 78-vuotiaan Markku Faari Hietasen rattailleen saava ori pystyy kiertämään pitkään ulkoradoilla ja jyräämään illan koitoksessa voittoon saakka, mikäli laukka ei yllätä. Peliprosentti on noin 6, kun Atleetin arvio on 18 %.

Ravit seurantaan esimerkiksi Veikkauksen-sivustolla. Ylivieskan T4-kierros alkaa kello 19:55. Onnea matkaan!