Kuva: All Over Press

Kuinka painava on Stanley Cup? – ”Mietin hetken saanko se ylös”

Toimitus |

Florida Panthersin valmentaja Paul Maurice pääsi juhlimaan Stanley Cupin voittoa pitkän odotuksen päätteeksi. Aivan kevyesti iso pokaali ei kokeneen koutsin olkapäiden ylle kivunnut. Ihme se ei ole, sillä pysti on todellakin kookas ja painava.

57-vuotias Maurice pääsi ensimmäistä kertaa urallaan nostamaan Stanley Cupia. Kokeneella luotsilla on takana jo 26 kautta maailman kovimmassa kiekkoliigassa ennen täysosumaa.

Vaikka Maurice on hyvässä kunnossa ja kokemusta riittää, ei mikään valmistanut miestä täysin h-hetkeen.

– Se oli paljon painavampi kuin ajattelin. En ole ollut kuntosalilla pitkään aikaan, kokenut käskijä nauratti lehdistöä pelin jälkeen lehdistötilaisuudessa.

La Coupé Stanley on ensimmäistä kertaa ojennettu voittajalle jo vuonna 1893.  Nykyinen pysti on tietysti jäljitelmä vanhasta. Pokaali, jonka Maurice nosti kohti kattoa, painaa noin 15,6 kilogrammaa. 

Koska pokaalilla on lisäksi korkeutta miltei 90 senttimetriä, on Stanley Cup kenties jopa urheilumaailman yksi vaikeimmin pään ylle nostettavista palkinnoista.  

– Siinä oli pieni hetki, kun mietin, että saanko pokaalin olkapäiden yli. Olkapääni ovat kokeneet kovia. Se on paljon painavampi kuin luulin, Maurice jatkoi.

Maurice aloitti valmentajauransa kaudella 1987-1988. Tuolloin Maurice toimi apuvalmentajana Windsor Spitfiresissa.