Kuva: All Over Press

Bobby Charlton – Englannin jalkapallolegenda on poissa

Toimitus |

Legendaarinen jalkapalloilija Bobby Charlton on menehtynyt 86-vuotiaana. Charltonia pidetään yhtenä Manchester Unitedin suurimmista pelaajista ja Englannin maajoukkueen sydämenä vuoden 1966 maailmanmestaruuden voittaneessa joukkueessa.

Hänen perheensä julkaiseman lausunnon mukaan Charlton menehtyi rauhallisesti ympäröitynä läheistensä keskuudessa.
Charlton oli äärimmäisen lahjakas keskikenttäpelaaja, jonka pelissä oli voimaa ja häikäisevä laukaus. Hän oli Manchester Unitedin (249 maalia) ja Englannin (49 maalia) kaikkien aikojen paras maalintekijä yli 40 vuoden ajan, kunnes hänet ohitti Wayne Rooney.

Charltonia pidettiin sankarina miljoonien ihmisten keskuudessa, ei vain Manchesterissa tai Yhdistyneessä kuningaskunnassa, vaan kaikkialla maailmassa, missä jalkapalloa pelataan.

Manchester Unitedin julkaiseman lausunnon mukaan Charlton oli “yksi suurimmista ja rakastetuimmista pelaajista seurahistoriassamme”. Häntä arvostettiin yhtä paljon urheilullisuudestaan ja rehellisyydestään kuin hänen poikkeuksellisista jalkapallotaidoistaan.

Charlton tullaan aina muistamaan jalkapallon jättiläisenä. Hänen poismenonsa koskettaa syvästi hänen vaimoaan Lady Normaa, tyttäriään ja lapsenlapsiaan sekä kaikkia, jotka häntä rakastivat.

Urheilullinen menestys ja saavutukset

Bobby Charlton voitti Englannin kanssa maailmanmestaruuden vuonna 1966. Hän edusti lähes koko uransa ajan Manchester Unitedia, jossa hän saavutti kolme liigamestaruutta ja Euroopan Cupin. Charlton toimi myös seuran johtokunnan jäsenenä ja hänet aatelikoitiin kesäkuussa 1994.

Hän teki 758 ottelussa Unitedille yhteensä 249 maalia, mikä oli ennätys kunnes Wayne Rooney ohitti hänet. Charltonin saavutuksiin kuului myös selviytyminen vuoden 1958 Münchenin lentoturmasta, jossa kahdeksan hänen joukkuetoveriaan menehtyi.

Hän palasi kentille vain kuukauden kuluttua onnettomuudesta. Englannin maajoukkueessa Charlton pelasi 106 ottelua ja teki 49 maalia, mikä oli Englannin maalintekijäennätys vuoteen 2015 saakka.

Jalkapallon suurena lähettiläänä ja legendana

Bobby Charltonin vaikutus jalkapalloon ulottui sukupolvien yli. Häntä pidetään yhtenä Englannin jalkapallohistorian suurimmista pelaajista ja hänen nimensä on ikuisesti kudottu Manchester Unitedin ja englantilaisen jalkapallon historiaan. Hänen nöyryytensä, kurinalaisuutensa ja urheilullisuutensa tekivät hänestä suositun hahmon niin seura- kuin maajoukkueessa.

FIFA:n presidentti Gianni Infantino kuvasi Charltonia “jalkapallolegenda, jonka vaikutus peliin ulottui sukupolvien yli”. Entinen Manchester Unitedin pelaaja David Beckham kutsui Charltonia “todelliseksi kansallisikoniiksi”. Britannian pääministeri Rishi Sunak kutsui häntä “yhdeksi pelin suurimmista pelaajista”.

Charltonin kuolema jätti Geoff Hurstin, joka teki hattutempun vuoden 1966 loppuottelussa, ainoaksi elossa olevaksi jäseneksi tuosta Englannin joukkueesta.

Bobby Charltonin merkitys jalkapalloon on vertaansa vailla. Hänen uransa ja saavutuksensa ansaitsevat paikan jalkapallon suurten nimien, kuten Pele, Diego Maradona ja Lionel Messin rinnalla. Charltonin panos peliin ja tapa, jolla hän sen teki, nostavat hänet suureksi jalkapallotaituriksi.

Perintö ja muistot

Bobby Charltonin perintö jää elämään hänen poismenonsa jälkeen. Hänen vaikutuksensa Manchester Unitedin ja Englannin jalkapalloon on pysyvä. Hänen nimensä tulee aina olemaan liitetty menestykseen, arvokkuuteen ja urheilulliseen lahjakkuuteen.

Vaikka Bobby Charltonin poismeno surettaa jalkapallofaneja ympäri maailman, hänen perintönsä tulee elämään ikuisesti. Hänen saavutuksensa ja panoksensa peliin tulevat aina olemaan osa jalkapallohistoriaa.

Bobby Charlton oli enemmän kuin vain jalkapalloilija. Hänen nöyryytensä, kurinalaisuutensa ja rehellisyytensä tekivät hänestä esimerkillisen urheilijan ja henkilön. Hänen panoksensa jalkapalloon ja sen ulkopuolella tulee aina olemaan merkityksellinen.

Bobby Charltonin muisto elää jalkapallofaneissa ja hänen perintönsä tulee innoittamaan tulevia sukupolvia. Hänen poismenonsa on suuri menetys jalkapallomaailmalle, mutta hänen saavutuksensa ja vaikutuksensa tulevat elämään ikuisesti.