Kuva: All Over Press

Muistatko? NHL:n suomalaistähti siirtyi Chicagoon – Dominik Hasek liikahti toiseen suuntaan: “Treidi näytti hyvältä”

Miikka Lahtinen |

NHL:ssä yhdeksällä eri kaudella pelaajauransa aikana esiintynyt Christian Ruuttu muisteli uraansa vuosia takaperin julkaistussa Stanley Cup Classics -podcastissa.

Ruuttu pelasi uransa ensimmäiset kuusi NHL-kautta Buffalo Sabresissa, josta hän siirtyi Chicago Blackhawksiin vuonna 1992.

Kyseinen siirto jäi ex-tähtihyökkääjälle hyvin mieleen, sillä kompensaationa Blackhawks lähetti maalivahti Dominik Hasekin Sabresiin.

– Minulla oli mahdollisuus valita, mihin menisin. Mike Keenan valitsi minut aikanaan All Stars -peliin ja hän oli kiinnostunut minusta. Aika aikaisessa vaiheessa olimme varmoja, että menemme Chicagoon. Aloimme tehdä sopimusta.

– Minun kompensaationi piti päättää, ja Chicago luopui silloin Dominik Hasekista! Menin Chicagoon ja Hasek Buffaloon. Ensimmäisenä vuonna treidi näytti hyvältä, mutta sitten Dominator alkoi pelata niin hyvin, että se ei enää näyttänyt niin hyvältä, Ruuttu muisteli vuosikymmeniä myöhemmin podcastissa.

Lopulta suomalaishyökkääjä pelasi kolmella eri kaudella Blackhawksissa, mutta kaudella 1994-95 hänet kaupattiin Vancouver Canucksiin kesken kauden.

Seuraavalla kaudella Ruuttu palasi Eurooppaan. Pelaajaura päättyi vuonna 1999 Espoon Bluesin riveissä.

Nykyisin Ruuttu työskentelee Los Angeles Kingsin Euroopan scoutingin päällikkönä. Nykyisessä pestissään ex-hyökkääjä on toiminut jo 11 vuoden ajan.

LUE MYÖS: Sopimus allekirjoitettu! Santeri Hatakka jatkaa uraansa NHL:ssä

LUE MYÖS: IS: Jussi Ahokas sai puhelun NHL-seuralta – pääsi käymään tärkeitä keskusteluita

LUE MYÖS: Suomalaislupaus murtautumassa Pittsburgh Penguinsin kokoonpanoon? NHL-legenda kehuu: ”Erittäin vaarallinen”