Kuva: All Over Press

Kriisi-Kärppien Ville Mäntymaa Kalevalle: “Annan tehtaan takuun”

Roope Määttä |

Kärpät ei ole yltänyt odotuksiin alkukaudella.

Keskiviikkona joukkue hävisi kotonaan SaiPalle maalein 6–3. Kärpät pelasi kolmannessa erässä lähes 17 minuuttia takaa-ajoasemassa, mutta Oskari Salmiselle lappeenrantalaisten maalilla kirjattiin vain yksi torjunta.

Keskiviikon tappion myötä Kärpät on voittanut edellisissä kuudessa ottelussaan vain kerran keräten viisi pistettä. Ville Mäntymaan miehistö on päästänyt 62 maalia, mikä on suurin lukema koko sarjassa. Otteluita ryhmä on pelannut 16.

Sarjataulukossa Kärppien edellä ovat esimerkiksi noin 1,25 miljoonaa euroa pienemmällä pelaajabudjetilla operoivat SaiPa, KooKoo ja tulokasjoukkue Kiekko-Espoo (ilmoitetut budjetit). Oululaisten sijoitus on tällä hetkellä kymmenes.

– Tämä joukkue nousee, siitä annan tehtaan takuun, Mäntymaa totesi Kalevalle keskiviikon ottelun jälkeen lisäten:

– Se on toinen juttu, milloin se tapahtuu.

Päävalmentaja peräänkuuluttaa lehden mukaan kärsivällisyyttä. Ainakin oululaisyleisöllä se vaikuttaa olevan lopussa, sillä valtaosa ottelua seuranneista poistui hallista hyvissä ajoin ennen päätössummeria. Merkittävä osa jäljelle jääneistä katsojista buuasi joukkuetta ulos jäältä.

Atleetin todennäköisyyssimulaatioihin perustuvassa ennusteessa Kärpät arvioitiin ennen runkosarjan alkua kolmanneksi (katso tästä).