Kuva: All Over Press

Mercedes ajoi unelmakisan Belgiassa, mutta voittaja hylättiin

Roope Määttä |

Mercedes päätyi kaksoisvoittoon Belgian osakilpailussa F1-sarjassa. Kisan voittaja kuitenkin hylättiin.

George Russell, 26, ajoi Mercedeksensä ensimmäisenä ruutulipulle ja voitti Belgiassa Span moottoriradalla ajetun F1-kilpailun sunnuntaina. Brittikuljettaja teki ainoastaan yhden varikkopysähdyksen, mutta ajoi kielletyllä autolla.

Mercedes otti alunperin kaksoisvoiton, kun Russellin maanmies ja tallikaveri Lewis Hamilton ohjasti hopeanuolensa toisena maaliin. Kisa kääntyi kuitenkin tutkintojen kautta Hamiltonin voitoksi.

Kansainvälisen autoiluliiton FIA:n teknisen edustajan Jo Bauerin laatimassa tiedotteessa kerrotaan, että voittajan auto oli 1,5 kiloa liian kevyt. Näin ollen tapaus eteni kisan tuomariston tutkittavaksi, joka päätti tehdä hylkäyksen.

Voittajaksi nousi Hamilton, McLarenin Oscar Piastri oli toinen ja Ferrarin Charles Leclerc tuli kolmanneksi. Aika-ajoissa ensimmäisen ja kolmannen sijan napanneet Red Bullit sulivat sunnuntaina pääkisassa neljänneksi ja seitsemänneksi – ensin mainittuna Max Verstappenin sijoitus.