Kuva: All Over Press

Miksi HIFK on krooninen alisuorittaja? Tobias Salmelainen jakaa näkemyksensä Aitiolle

Roope Määttä |

HIFK:n edellisestä, vuoden 2011 mestaruudesta, on kulunut jo 13 kautta. Tehtävässään epäonnistunut entinen urheilujohtaja Tobias Salmelainen puntaroi Aition podcast-vieraana, miksi joukkueet ovat alisuorittaneet jatkuvasti.

Viime kauden jälkeen helsinkiläisseurasta väistynyt urheilujohtaja Tobias Salmelainen kuvailee Aition Leadership-podcastissa, että joukkue kärsii historiansa painolastista. Salmelainen korostaa, että hän sai aina joukkueessa työrauhan – ja mahdollisuuden tehdä hommansa omalla tyylillään.

– Tarve tietyllä tavalla menestyä ja voittaa jokaisena vuonna – jokainen, joka on urheilujohtajana ollut tietää, että se ei ole helppoa, Salmelainen puntaroi syitä alisuorittamiselle ja jatkaa.

– Se mitä Tappara tekee, on hyvin poikkeuksellista, ja hattu sinne. (Samoin se), mitä Kärpät teki.

– Kaikki perustuu johonkin selkeään punaiseen lankaan, mitä he tekevät, toteaa Salmelainen HIFK:n kovimmista kilpailijoista.

Punanutuissa punainen lanka puolestaan ei ole erityisemmin välittynyt viime vuosina. Salmelaisen ensimmäisellä kaudella joukkue voitti pronssia, mutta hän ei vielä vaikuttanut joukkueen rakentamiseen.

Entisen urheilujohtajan kokonaisilla kausilla HIFK:n sijoitukset olivat järjestyksessään neljäs, kuudes, kolmas, kuudes, neljäs ja seitsemäs. Kolmesti joukkue ylsi mitalipeleihin, mutta yhtä monta kertaa tuli lähtö jo puolivälierissä.

– Odotukset olivat aina kovemmat kuin ehkä realiteetti. Oli joukkueet, joilla oli omasta mielestäni mahdollisuus voittaa – monen mielestä mahdollisuus voittaa. Sillä ei loppuviimein ole merkitystä, Salmelainen analysoi.

Helsinkiläisseurassa tehtiin viime kauden jälkeen merkittäviä henkilövaihdoksia. Salmelaisen urheilujohtajana korvasi Janne Pesonen. Lisäksi vain kaksi vuotta seurassa vaikuttanut toimitusjohtaja Markus Lindström sai lähteä – tilalle tuli Alexander Sneen.