Kuva: All Over Press

Perinteikäs Finlandia-hiihto kilpailullistuu lisää – tällainen on palkintopotti

Roope Määttä |

Finlandia-hiihto kertoo tehneensä sopimuksen, jonka myötä se saa uuden statuksen.

Tavallisesti helmikuun loppupuolella Lahdessa järjestetty Finlandia-hiihto nousee pitkien matkojen Ski Classics -sarjan kilpailuksi. Tapahtuman tiedotteen mukaan laadukkaat olosuhteet, rahapalkinnot ja uusi status nostavat kilpahiihtäjien halukkuutta osallistua.

Jatkossa sekä perinteisen 62-kilometrinen kisa että yhtä pitkä vapaan hiihtotavan matka kuuluvat Ski Classicsin haastajakategorian osakilpailuihin.

Palkintorahaa on jaossa 8000 euroa, joka jaetaan naisten ja miesten luokkien välillä tasapuolisesti sekä vapaan että perinteisen kisassa. Yhteensä kilpailuluokkia on siis neljä.

– Status nostaa Finlandia-hiihdon kilpailullista profiilia ja kiinnostavuutta hiihtotiimien keskuudessa. Kilpailullisuuden esille nostaminen, näkyvyys kansainvälisissä kanavissa ja askeleet mahdollista Pro Tour -statusta kohti ovat meille arvokkaita, sanoo tapahtumajohtaja Markku Levanen tiedotteessa.

Tapahtuman näkemys on, että kilpailullisuuden lisääminen ei poissulje osallistuvien kuntohiihtäjien huomioimista, mikä on niin ikään keskeinen tavoite.